Coach in goede communicatie

Coach in goede communicatie

maart 3, 2021 0 Door buikspieroefenin

Zodra je contact legt met anderen, wordt er gecommuniceerd. Of dat nu is met gebaren, uitroepen, woorden, zinnen of verhalen. Of het nu gaat om geschreven of gesproken taal, het is allemaal communicatie. Een Coach Amsterdam gaat op die communicatie verder in. Binnen het onderwijsvak, is communicatie een erg belangrijke factor. Door als leerkracht in communicatie te treden met de leerlingen of de studenten, kan je achterhalen wat er in hun belevingswereld speelt en kan je daar gebruik van maken. Want om betekenisvol te leren, moet je weten wat de leerlingen drijft, waar ze mee bezig zijn!

De coach leert je verbinding te maken

Leren doe je beter en sneller wanneer je een connectie, een verbinding voelt met de persoon die je iets leert. Een coach kan je als leerkracht leren op welke manier je die verbinding kan aangaan met je leerlingen. Welke vragen moet je stellen? Waar moet je sterk op inzetten? Hoe kan je een betekenisvolle leersituatie creëren bij de te onderwijzen leerstof? Een coach kan de leerkracht hierin bijstaan. Door samen stil te staan bij je eigen manier van lesgeven, kan je tot de ontdekking komen dat je een rijkere leeromgeving kan opstellen door de klemtonen in het lesgeven anders, bewuster te leggen.

Communicatie is de basis

Niet enkel de verbinding tussen leerkracht en leerlingen is belangrijk. Het is ook belangrijk dat er open gecommuniceerd wordt met de ouders van de leerlingen én dat de kinderen daarvan op de hoogte zijn! Zeker wanneer leerlingen moeilijk gedrag stellen op school, is het erg waardevol wanneer er een goed contact is tussen ouders en leerkracht. Wanneer de leerling kan vaststellen dat er een sterke communicatie is tussen zijn onderwijzer en zijn ouders, voelt hij zich langs alle kanten gesteund. Wanneer de leerling ook nog eens kan aanvoelen dat leraar en ouders aan hetzelfde zeel trekken en op één lijn staan, vergroot het aanzien van de leraar en zal de leerling voelen dat er voor hem gevochten wordt. Communicatie is een van de sleutels tot succes.