Een bewustzijnscoach: wat is dat precies?

Een bewustzijnscoach: wat is dat precies?

februari 27, 2021 0 Door buikspieroefenin

Veel mensen zullen het volgende herkennen: je loopt een beetje vast in het leven en weet niet goed wat je moet doen om je gelukkiger te voelen. Vaak leef je al een poos op de automatische piloot, en ben je het contact met jezelf een beetje verloren. Een bewustzijnscoach kan je in dat geval zeker helpen. Zo iemand is namelijk gespecialiseerd in psyche, en stelt je de juiste vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Als jij je niet gelukkig (genoeg) voelt dan is dat vaak een gevolg van het feit dat je van jezelf verwijderd bent. Dat klinkt een beetje gek, maar heeft betrekking op dat je niet goed meer luistert naar je eigen gevoel.

Een bewustzijnscoach brengt je in contact met jezelf

Wat de coachinggesprekken met een bewustzijnscoach doen is dat je veel beter leert voelen wat belangrijk is voor jou, welke signalen je lichaam afgeeft en wat je wilt van het leven. Daarna is het natuurlijk zaak dat je dat gaat nastreven. Dit klinkt makkelijker dan het is, want we zitten vaak vol met onbewuste, beperkende overtuigingen. Over wat mensen van ons zouden vinden bijvoorbeeld, of hoe we allemaal ‘horen te leven’. Zo’n bewustzijnscoach zal je doen inzien dat deze overtuigingen niet jouw ware aard zijn, en dat je je veel vrijer zult voelen als je ze loslaat. Dit geeft ontzettend veel vrijheid, want je kunt daarna echt doen wat je maar wilt met je leven.

Kom in balans en wordt vanzelf gelukkig

Je eigen pad volgen in je leven maakt dat je je gelukkiger en vervulder voelt. Daarvoor moet je dus eerst in contact komen met jezelf en opnieuw leren voelen. Een bewustzijnscoach kan je daarbij helpen, en je concrete stappen aanreiken waarmee je dat realiseert. Er bestaan zóveel krachtige tools – ook energetisch – die je meer in balans brengen en het contact met jezelf doen voelen. Het is bijna zonde om daar nooit meer over te leren, je hebt er namelijk veel profijt van.