Een kindercoach wijst de weg

Een kindercoach wijst de weg

maart 2, 2021 0 Door buikspieroefenin

Kinderen hebben heel wat prikkels te verwerken wanneer ze opgroeien. Heel vaak loopt het allemaal op rolletjes. Soms gebeurt het toch dat een kind hulp nodig heeft om al die prikkels te kunnen verwerken. Een kindercoach Delft is dan waar je als ouder bij terecht kunt. Door in te spelen op de talenten en de sterktes van kinderen, wijst de kindercoach de weg. En toch zijn het de kinderen zelf die hun eigen weg leren zoeken en uiteindelijk het juiste pad inslaan. Door sturende vraagstelling, zorgt een kindercoach ervoor dat het kind zelf oplossingen gaat zoeken wanneer het vast zit in een problematiek of wanneer het ergens mee worstelt.

De kindercoach als laagdrempelige hulpverlening

Wanneer kinderen het even niet meer zien zitten of wanneer je als ouder merkt dat je kind wel wat hulp kan gebruiken bij het opgroeien, zijn er heel wat vormen van hulpverlening. Er zijn echter een reeks ondersteunende centra, waarbij de stap naar hulpverlening groot is. Je botst er op wachtlijsten, de problematiek wordt niet als voldoende ernstig beschouwd of het kost een pak geld om ergens binnen te geraken. Bovendien zijn er heel wat centra die zich specifiek richten op kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Maar een kind hoeft geen stoornis te hebben om toch nood te hebben aan hulp. Een kindercoach biedt daarvoor een laagdrempelige manier tot hulp.

Leuke sessies

De kindercoaches werken tijdens de sessies verder op de interessewereld van de kinderen. Afhankelijk van de interesses kunnen ze bijvoorbeeld creatief aan de slag gaan. Er wordt een gevoelensthermometer geknutseld, of een stressbal gemaakt, een lampje opgesmukt zodat het mooier oogt op de slaapkamer of een saaie wekker die de tijd aftelt wordt omgevormd tot een grappig klokje. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van drama: toneel spelen, een rollenspel, samen een liedje beluisteren of een dansje doen. Sommige kindercoaches werken zelfs met dieren! Paarden zijn de ideale therapiedieren om mee aan de slag te gaan. Zo zie je maar: een sessie bij de kindercoach is nooit saai!