Handgel 80% alcohol desinfecteert

Handgel 80% alcohol desinfecteert

februari 28, 2021 0 Door buikspieroefenin

Heb je weleens gelet op wat je allemaal aanraakt gedurende de dag? Op al die dingen zitten bacteriën die je niet kunt zien. Dus ook als je denkt schone handen te hebben, zullen er altijd wat bacteriën op zitten. Natuurlijk zijn niet alle bacteriën slecht, maar zonder het door te hebben kun je ook virussen overbrengen via de handen. In deze blog lees je waarom het belangrijk is om de handen goed te reinigen en hoe handgel daarbij kan helpen.

Schone handen met handgel 80% alcohol

Via onze handen pikken we de meeste bacteriën op uit onze omgeving. Vervolgens brengen we de meeste bacteriën ook weer over via de handen. Ook voor virussen zijn de handen een populaire weg om zichzelf te verspreiden. Om dit tegen te gaan is handgeld 80% alcohol de ideale uitkomst.

Desinfecteer de handen met handgel 80% alcohol

De handen kunnen op verschillende manieren gereinigd worden door ze bijvoorbeeld grondig te wassen met water en zeep. De meest effectieve manier is nog altijd door dit te doen met een handgel 80% alcohol. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om eerst je handen te wassen om ze daarna nog even te reinigen met handgel 80% alcohol. Om de handen goed te reinigen is het belangrijk om voldoende handgel aan te brengen op de handen en het vervolgens goed te verspreiden. Bacteriën krijgen daardoor geen kans.

Desinfectie en reiniging

Bacteriën bevinden zich overal zoals op deurklinken, toetsenborden en telefoons. Je kunt bacteriën niet zien met het blote oog, dus voorwerpen die er schoon uitzien dragen vaak wel bacteriën bij zich. Met handgel 80% alcohol is het mogelijk om die bacteriën te doden. Met een handgel kun je snel je handen desinfecteren en het is niet noodzakelijk om eerst je handen te wassen. Dus het is snel en effectief. Dat maakt deze methode geschikt om herhaaldelijk gebruik van te maken. Schone handen geven een fris gevoel en dat is ook fijn voor de mensen om je heen.