Kindercoach

Kindercoach

februari 12, 2021 0 Door buikspieroefenin

Wij willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn. Maar het kan zo zijn dat je kind een periode niet lekker in zijn vel zit. Vaak kom je er als ouder moeilijk achter wat er nu precies aan de hand is. Een kind kan alleen vertellen dat ze verdrietig is of heel boos is geweest. Als je merkt dat dit een langere periode aanhoud, kun je een kinder coach uit Den Bosch inschakelen. Zij zullen door middel van goede communicatie en allerlei tricks uitzoeken wat er precies speelt in het hoofd van jouw kind. Daarna wordt er advies geven hoe je hier als ouder het beste mee kunt omgaan. Soms is het zelfs zo dat de regels bij allebei de ouders anders zijn, waardoor jouw kind erg in de war raakt en hierdoor kunnen gedragsproblemen ontstaan. Ook dit kan aangepakt worden samen met een kindercoach.

Coach voor tieners

Als je kinderen pubers worden, verandert er heel veel in hun lichaam en gedrag. Ook zijn ze gevoeliger voor de mening van anderen en willen ze meedoen met de groep. Dit zorgt vaak voor spanningen thuis of op school. Het kan voorkomen dat jouw kind helemaal niets meer wil, of dat ze juist heel goed willen presteren waardoor ze gestrest of onzeker raken. In sommige gevallen leidt dit zelfs tot een  burn-out. Je ziet het niet veel bij tieners maar het gebeurt steeds vaker. Ook hiervoor kun je een kindercoach uit Den Bosch inschakelen, die jouw kind op de juiste manier zal begeleiden. Deze zal meer vertrouwen  krijgen en de taken beter leren verdelen.

Coaching

Wanneer kun je denken aan een kindercoach? Als je ziet dat jouw kind echt last begint te krijgen van zijn gevoelens of gedrag. Als jouw kind heel vaak verdrietig is, of juist heel veel woedeaanvallen heeft, of heel slecht in slaap kan komen. Maar er kunnen ook ernstigere situaties zijn, zoals een scheiding van de ouders, of een kind dat wordt gepest op school of in de buurt waar hij speelt.