Samen naar een gezond leven – vind een leefstijlcoach

Samen naar een gezond leven – vind een leefstijlcoach

februari 12, 2021 0 Door buikspieroefenin

 

Werk, opleiding, familie, vrienden. We hebben het er maar druk mee. Eigenlijk zitten er niet genoeg uren in een dag. En dan willen we ook nog letten op gezond eten, genoeg bewegen en voldoende slaap. Het is niet zo gek dat je het lastig vindt om dat allemaal vol te houden. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Heb je al eens gedacht aan een leefstijlcoach?

Wat doet een leefstijlcoach?

Je hoort steeds vaker over dit beroep. Als je eens googlet naar opties in je woonplaats, bijvoorbeeld “Leefstijlcoach Breda”, vind je er al een heleboel. Maar wat is het eigenlijk? Een leefstijlcoach helpt je om gezonde leefgewoontes te ontwikkelen en vast te houden. Hierbij kun je denken aan een gezond eet- en beweegpatroon, maar ook aan een goed dagritme en beter slapen. Samen stel je persoonlijke doelen op en een plan om deze te gaan bereiken. Het is belangrijk dat de doelen specifiek en meetbaar zijn. Een voorbeeld: "Ik wil elke dag minstens een half uur buiten bewegen", of "Ik wil minstens vijf dagen per week acht uur slaap per nacht." Je coach helpt je bovendien om vertrouwen te krijgen in jezelf en de motivatie te behouden om naar je doelen toe te werken.

Is dit iets voor mij?

Je kunt met verschillende hulpvragen naar een leefstijlcoach. Je kunt bijvoorbeeld iemand inschakelen voor hulp bij gezonder eten, meer bewegen en minder stress. Veel mensen schakelen deze vorm van coaching in om af te vallen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het bij leefstijlcoaching niet draait om kilo’s eraf of eraan. Het gaat om het volhouden van gewoontes die goed zijn voor jouw gezondheid. Vraag gewoon eens om een intakegesprek, waarbij je kunt zien of de werkvorm en persoon bij je past. Zorg dat je ook een leefstijlcoach in de buurt kiest. Als je bijvoorbeeld in Breda woont, zoek je het liefst naar een leefstijlcoach in Breda, zodat je snel langs kunt gaan wanneer je advies nodig hebt.