Wat doet een holistische coach?

Wat doet een holistische coach?

februari 27, 2021 0 Door buikspieroefenin

Bij een dokter of psycholoog krijg je vaak een intake, diagnose, behandeling voor deze diagnose en afsluiting. Maar wat nu als je voor meerdere dingen tegelijk hulp zoekt? Het is soms lastig om te weten waar je het beste mee kunt beginnen, welke doelen je moet kiezen om naartoe te werken. Een holistische coach pakt het anders aan. Deze kijkt niet naar afzonderlijke klachten, maar naar alles bij elkaar. Je verschillende hulpvragen zijn delen van een geheel.

 

Lichaam en geest in balans

Er komen steeds meer praktijken voor holistische coaches. Als je zoekt op praktijken in je woonplaats, zoals "holistische coach Hoofddorp", vind je al een heleboel. Een holistische coach probeert vaak lichaam en geest meer met elkaar te verenigen. Het woord "holisme" komt ook van het Griekse "holos", wat "geheel" betekent. Zit je veel in je hoofd, door bijvoorbeeld te piekeren en te overdenken? Een coach probeert te helpen je beter in contact te brengen met je gevoelens en je lichaam. Zo herstel je de balans. Vaak gebruikt een holistische coach bovendien spiritualiteit. Veel holistische coaches zien spiritualiteit als een belangrijke invloed op ons leven, en proberen dit in jouw voordeel in te zetten.

 

Hoe vind ik een geschikte holistische coach?

Wanneer je open staat voor spiritualiteit en het inzetten hiervan om aan je gezondheid te werken, is een holistische coach zeker een idee. Maar niet elke coach heeft ook dezelfde aanpak. Stel je dus weer voor dat je een holistische coach zoekt in Hoofddorp, dan zullen er meerdere zijn die verschillende methodes hanteren. Probeer daarom eens  verschillende holistische coaches in Hoofddorp uit; ga naar een aantal intakegesprekken en kijk met wie je een klik hebt. Het is juist goed om aan te geven dat je graag iets zou willen veranderen in het contact. Dan kan de coach er mogelijk aan werken, of je zelfs helpen een coach te zoeken die beter bij je past. Aarzel niet om eens aan te kloppen en je te laten adviseren!