Wat kan een life coach voor jou betekenen?

Wat kan een life coach voor jou betekenen?

maart 12, 2021 0 Door buikspieroefenin

Bij een life coach klop je aan als je het gevoel hebt dat je een beetje vastloopt in het leven. Deze persoon helpt jou helder te krijgen wat je wilt en begeleidt je bij het zetten van stappen richting deze doelen. Dit klinkt makkelijker dan het lijkt, maar heel veel mensen weten echt niet wat ze van het leven verwachten. We zijn geconditioneerd om de dingen te doen zoals anderen van ons verwachten, of zoals we denken ‘dat het hoort’. Een life coach is er om jou weer in contact te brengen met je eigen wensen en verlangens, en je te helpen deze te realiseren.

Een life coach voor hulp bij persoonlijke ontwikkeling

Je zou kunnen zeggen dat het de specialisatie is van een life coach om jou te helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Coaching is namelijk bedoeld om jou te helpen groeien, en dat kan op vele manieren. Door jou precies de juiste vragen te stellen ga je nadenken over wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. De coach inspireert je en tackelt samen met jou eventuele beperkende overtuigingen die je nog hebt. Die overtuigingen worden vervolgens omgezet naar meer positieve formuleringen, en daardoor voel je je al snel krachtiger. Je kunt namelijk heus alles bereiken wat je maar wilt, alleen daar heb je wel een portie zelfvertrouwen voor nodig.

Coaching voor op werkgebied

Natuurlijk kun jej ook zo’n life coach inschakelen voor als je het gevoel hebt dat je vastloopt op werkgebied. Dit wordt ook wel een loopbaancoach genoemd. Ook bij dit soort coaching ligt de focus namelijk vaak op wie je bent, waar je talenten liggen en hoe je jezelf kunt ontwikkelen. Je baan of bedrijf is immers een groot onderdeel van wie je bent, en hoe je daarmee omgaat en hoe je er tegenaan kijkt bepaalt voor een groot deel of het succesvol is. Wat jouw persoonlijke doel of probleem ook is, de kans is groot dat een coach je kan helpen.